ياري خدا ، چگونه؟

ساخت وبلاگ

 

خداوند مي فرمايد: مرا ياري كنيد تا شما را ياري كنم. چگونه مي شود به خدا ياري رساند و خداوند چگونه به ما ياري مي رساند؟
خداوند متعال، در همه صفات کمالي و جمالي، نامحدود و بي نهايت است. او قدير مطلق و عليم مطلق و بصير و سميع و ... مطلق است. با توجه به اين مطلب که در جاي خود کاملا روشن و واضح است و ادله و براهين متعددي بر آن اقامه شده است، معناي ياري کردن خداوند و نصرت پروردگار، داراي معناي مناسب و خاص خود است زيرا او که قدرت مطلق و بي نياز علي الاطلاق است و هيچ نياز و نقصان و حاجتي ندارد تا از کسي ياري و کمک بطلبد. پس معناي ياري کردن خداوند، ياري کردن آيين و پيامبر و شريعت و تعليمات او است و به همين خاطر در برخي ديگر از آيات قرآن، ياري کردن خدا و رسولش در کنار يکديگر قرار داده شده است.
در آيه 8 از سوره حشر مي خوانيم: « وَ يَنْصُرُونَ اللّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِكَ هُمُ الصّادِقُونَ»؛ با اينکه قدرت خداوند بي پايان است و قدرت مخلوقات در برابر او بسيار ناچيز ولي باز تعبير به ياري کردن خداوند مي کند تا اهميت مسأله جهاد و دفاع از آيين حق را روشن سازد و تعبيري از اين با عظمت تر براي اين موضوع پيدا نمي شود در واقع اين کمک و ياري کردن، ياري کردن خود و کمک به خود است نه به خداوند، زيرا ياري کردن دين خدا و پيامبر او و شريعت او و بر پاداشتن دين الهي و حفظ شکوه و عظمت دين، ضامن سعادت و نجات و بهره ورزي انسان است، چون دين الهي براي تأمين سعادت دنيا و آخرت انسان است و براي خداوند هيچ نفع و سودي دربر ندارد، پس نتيجه ياري کردن خدا که همان ياري کردن دين و آيين الهي است، ياري کردن خود و کمک به تأمين سعادت و کمال خود است.
اما ببينيم وعده‏اى را كه خداوند در برابر دفاع از آئينش به مجاهدان
داده چيست؟ نخست: مى‏گويد: شما را يارى مى‏كند اما از كدام طريق؟
از طريق بسيار، در قلب شما نور ايمان و در روح شما تقوا، در اراده شما قدرت، در فكر شما آرامش مى‏افكند.
از سوى ديگر فرشتگان را به يارى شما مى‏فرستد، حوادث را به نفع شما تغيير مسير مى‏دهد، قلوب مردم را به شما متمايل مى‏كند، سخنانتان را نافذ، فعاليتهايتان را پر ثمر مى‏سازد، آرى يارى خدا جسم و جان و درون و برون را احاطه مى‏كند.
اما در ميان تمام اشكال يارى كردن روى مساله ثبات قدم تاكيد مى‏كند، چرا كه ايستادگى در برابر دشمن مهمترين رمز پيروزى است، و برندگان جنگها آنها هستند كه ثبات و استقامت بيشترى نشان مى‏دهند.
و لذا در داستان پيكار طالوت، فرمانده بزرگ بنى اسرائيل، با جالوت آن زمامدار ستمگر و خونخوار و قوى پنجه، مى‏خوانيم: مؤمنان اندكى كه با او بودند به هنگامى كه در برابر انبوه دشمن قرار گرفتند چنين گفتند:
رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَيْنا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْكافِرِينَ:
پروردگارا! صبر و استقامت را بر ما بريز و گامهاى ما را استوار دار و در برابر قوم كافر يارى فرما.
و در آيه بعد از آن مى‏خوانيم: فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ، ياران طالوت لشكر نيرومند جالوت را به فرمان خدا شكست دادند.
آرى نتيجه ثبات قدم پيروزى بر دشمن است‏ .
تفسير نمونه، ج‏21، ص: 426
چت روم مذهبی یارغائب...
ما را در سایت چت روم مذهبی یارغائب دنبال می کنید

برچسب : یار غائب,چت روم مذهبی,چت یارغائب,چت یار غائب,چت روم مذهبی یار غائب,چت روم یار غائب,سایت فرهنگی مذهبی یار غائب,چت یارغائب, نویسنده : عنکبوت yareghaeb بازدید : 354 تاريخ : جمعه 30 آبان 1393 ساعت: 11:08